Tırmanıcılar için 20 ipucu

Tırmanıcılar için 20 ipucu

Kendi eklemelerim ile beraber 20 tırmanış önerisi

(1) Hareketleri doğru yapıp yapmadığını görmek için çekim yapın. Arada da sosyal medyada paylaşırsınız.
(2) Ayakkabılarınızda ki magnezyun tozunu temizleyin. Özellikler basan kısımlarını
(3) Her tutamağı bir kere tutmaya çalışın. Turuşu düzeltmek için sürekli tutup turup bırakmayın. Bunun antrenmanını yapın. Her tutamağı bir kere tutarak rotayı çıkmaya çalışın.
(4) Hızlı tırmanın. Burada önemli olan teknikten ödün vermeden hızlı tırmanmaktır. Bunun antrenmanı için bir rotayı üst üste defalarca çıkarak tekniğinizi geliştirebilirsiniz.
(5) Parmaklarınızı güçlendirin/güçlü tutun ve kollarınızla tırmanın. Anlamı: Direselerinizi kırmadan tırmanın! Bir tutamağı tutup orada kaldığınızda kafanız dirseğinizi geçmeyecek şekilde bekleyin. Tutacağınız basacağınız yerlere bakın ve tek seferde gitmek istediğiniz tutamağı yakalayın.
(6) Özellikle hava sıcakken ellerimiz terler. Ellerinizi (parmaklarınızı) kuru tutun! Kollarınızı sallayarak oluşan rüzgarla elinizden teri bir nebze kurutabilirsiniz.
(7) Ellerin terleme sorunu için diğer bir çözüm sıvı magnezyum kullanmak.
(8) El/parmak derilerinize iyi bakın. Antrenmanda derinizi çok yıpratmayan tutamaklar seçin. Ahşap tutamaklar iyi seçim olabilir.
(9) İlerlemek için özel antrenman programına ihtiyacınız yok. Mümkün oldukça çok tırmanın.Bir rotayı üst üste defalarca çıkmakta iyi bir antrenmandır.
(10) Parmak-tahtası (fingerboard) ya da aslıma tahtası (hangboard) la antrenman yapın. Bunları evde de yapabilirsiniz. Önemli olan antrenmanın sürekliliği.
(11) Temel "tırmanış harektlerini(engramlarını)" içeren rotalar deneyin. Gasyon tutuş, kuyruk, bisiklet vb.
(12) Limitinizde 100%' üzü kullandığınız bir rotada girin. Düşebilirsiniz sorun değil. Dinlendikten sonra gücünüzün %50' sini kullanadığınız bir rotayı 2 kere deneyin.
(13) Düşmekten korkmayın! Düşmemek içinde kendinizi aşırı zorlamayın. Sakatlık yaşayabilirisiniz. Düşmiyorsanızda limitlerinizi zorlamıyorsunuz demekdir.
(14) İyi ayakkabı seçimi. Ayağınıza iyi oturan bir ayakkabı seçmek.
(15) Antrenmandan sonra ellerinizi hemen yıkayın ki derinizdeki iyileşme hemen başlasın.
(16) Kısa-kaya salonunda antrenman yaparken mümkün oldukça çok çeşit tutamakla antrenman yapmaya çalışın. Basış/tutuş hafızası ve bunların arasındaki geçiş çeşitliliğini arttırın.
(17) Core çalışın. Core' un kadar kuvvelisindir. Antrenman sonrası kollar ve parmaklar bitince üzerine core çalışın. Core bölgesi nedir?
(18) Antrenman öncesi güzelce (15-20 dak.) ısınmak ve sonrasın da soğumak sakatlıkları önler.
(19) Kas kütlenize uygun kilo da olun! Ne kadar az ağırlıkla tırmanısanız o kadar iyi.
(20) Rotaların zorluk derecelerine takılmayın! İlerlemek için zor, tek rota çıkacağınıza orta zor üç rota çıkın. En önemlisi eğlenmek için tırmanın. Günün sonunda iki tebrik ederler! ama sakatlanıp aylarınızı kaybettiğiniz de yanlızsınız. Ayrıca zor bir rotayı denerken "Düşersem insanlar bana ne der?" gibi saçma bir takıntı yapmamak sürekli gelişim için önemlidir. Rota orada her zaman denersiniz. Bir bölgede 10 derece çıkan bir tırmanıcının başka bir bölgede 8 derece boğuştuğunu görebilirsiniz. Bu durum rotanın size uygun olup/olmaması ile alakalıdır. Zorluk dereceleri sadece rakamsam varsayımlardır. Eğlenin.

Copyright © tirmanisakademi.com 2018